LAF Sterilbänkar / Renluftsbänkar / Produktskyddsbänkar

Dessa bänkar skapar en partikelfri miljö, klass ISO 5, i bänken där provet eller produkten hanteras.

Notera att inga farliga eller smittsamma substanser får hanteras i den här typen av bänk, då den blåser ut luften i kammaren rakt mot operatören.

Vertikalflödesbänk 

En vertikalflödesbänk genererar en partikelfri ISO klass 5 miljö med hjälp av ett H14 HEPA-filtrerat vertikalt luftflöde som blåser ner över provet och ut mot användaren. Dessa bänkar är framtagna för arbete med komponenter eller optik känsliga för partiklar och damm, till exempel  elektronikkomponenter. Produkten är också optimerad för hantering av produkter som kräver en renrumsklassad miljö. 

HEPA-filtret som skåpet är utrustad med är i klassen H14 vilket innebär att detta har en lägsta verkningsgrad på 99,995% för partiklar som är 0,3 mikrometer och effektivare för alla partiklar som är större eller mindre. 

  • Levereras med en 15 W UV lampa för avdödning av eventuella mikroorganismer.

Läs mer på Crumas hemsida (länk). 

Produktkatalog för laminarflödeskåp 

Fråga efter en offert med formuläret nederst på sidan eller kontakta oss direkt!

Horisontalflödesbänk

Precis som i en vertikalflödesbänk genererar en horisontalflödesbänk en steril ISO klass 5-miljö med hjälp av ett H14 HEPA-filtrerat laminärt luftflöde. Den stora skillnaden mot en vertikalflödesbänk är att dessa bänkar genererar ett horisontellt laminärt luftflöde över hela den främre arbetsöppningen. Detta innebär att dessa bänkar inte har någon frontruta och att det inte är möjligt att ställa in och arbeta med större utrustningar jämfört med vertikalflödesbänkar. 

Läs mer på Crumas hemsida (länk).

Fråga efter en offert med formuläret nederst eller kontakta oss direkt!

Få en kostnadsfri offert!

Fyll i formuläret nedan med era uppgifter och beskriv era behov i meddelandefältet så återkommer vi till er på önskad kontaktväg inom kort!    Eller ring oss direkt på 0455-332770!  Fråga oss om ett Teams-möte för en grundlig presentation av modellerna!

 E-post: mail@milmedtek.se

Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona

 Telefon: +46 455 332 770 

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2024 |  Om cookies