0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Vakuumugnar

Vakuumugnar är ideala för varsam torkning och värmebehandling av värmekänsliga prover under inerta gaser och för att separera lösningsmedel från lösningar med optimerad kontroll av temperatur och tryck.

Torkning av en lösning i vakuum sänker kokpunkten vilket innebär att separationsprocesserna startar enklare vid lägre temperatur, en fördel om lasten är värmekänslig. Denna typ av ugn används inom/för bland annat biogenetik, härdning, torkning, avgasning av solid last och vätskor, vakuumförslutning, värmning av flyktiga ämnen, produkttestning och polymertestning.

En vakuumugn behöver kombineras med en vakuumpump för att ge undertrycket i kammaren och eventuellt filter för att ge en helt ren miljö i kammaren.

Se våra olika modeller här nedan:

OV-11 från JeioTech, vakuumugn med 28 liters volym

EV 018 Vakuumugn med 15 liters kammare (EV 018)

Enkel vakuumugn med effektiv volym 15 liter. Kontrollsystem med timer. För bland annat torkning av värmekänsliga prover och prover med hög kokpunkt. 

OV-serien vakuumugnar, 28 eller 65 liter (OV-Jeio)

Välj mellan 2 modeller , 28 eller 65 liters volym. Specialframtagna för att separera lösningsmedel från lösningar eller torka lösningar med hög kokpunkt. Vakuumtryck 0 – 0,1 Mpa, analog manometer. Temperatur från omgivande +5°C upp till +250°C.

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona
Fax: +46 455 332 671, Mail: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2018 |  » Om cookies