Skräddarsydd industri & labbteknik

Från applikation till funktion

0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Hem / Produkter / Autoklavering & Sterilisering / Toppmatade autoklaver

Toppmatade autoklavsystem

Våra toppmatade autoklaver sträcker sig från 35 upp till 188 liter.

Smidiga och kompakta med en mängd funktioner

FVA, A1-serien vertikala ångautoklaver kombinerar design och hög prestanda med användarvänlighet i världsklass. Dessa autoklaver är specialdesignade och utvecklade för att möta de mest rigorösa applikationskrav från analys- och mikrobiologilaboratorier, tillverkning in medtech och biotech, forskningsinstitut, läkemedels- och livsmedelsindustrier. Utrustas med vakuumpump, snabbkylning, mottryck etc. 75, 140 eller 188 liter effektiv volym, Läs mer nedan!

FVS, mindre och enklare modellserie som är utvecklad för att möta alla krav vid normal sterilisering inom laboratoriesektorn för vätska och fast last. Effektiv volym 30 eller 45 liter. Värmare i botten av kammaren. Läs mer nedan!

FVG, är kompakta och ergonomiska toppmatade autoklaver som har inbyggd ånggenerator lämpar sig för sterilisering av vätska och fast last för rutinändamål på laboratorer. Effektiv volym 50, 75 eller 140 liter. Läs mer nedan!

För sterilisering av vätska och kulturmedia, alternativt förpackad last med vakuum.

Vertikala autoklaver anpassade för mikrobiologi- och analyslaboratorier, för biologifakulteter på universitet, forskningsinstitut, miljö- och veterinärvetenskap, materialforskning samt kvalitetskontroll inom läkemedels-, livsmedels- och kemiindustrin.

Begär en kostnadsfri offert nederst på sidan!

Fedegari FVA/A1-serien autoklaver - för effektiva och säkra steriliseringsprocesser med full spårbarhet

FVA/A1-serien anpassas helt efter era steriliseringsbehov och utrustas med moduler för perfekt steriliseringsresultat oavsett lasttyp. Alla delar tillverkade i de bästa tillgängliga materialen, alla delar i kontakt med ånga är tillverkade i rostfritt stål klass 316L.

FVA/A1 från Fedegari finns i storlekar med utnyttjningsbar volym 75, 140 eller 188 liter och är kraftfulla system som anpassas efter de steriliseringsbehov som föreligger med full spårbarhet och anpassning efter lastens faktiska behov. 

Inbyggd ånggenerator -  Med inbyggd kraftfull ånggenerator producerar autoklaven all ånga och värme som behövs för sterilisera olika laster ända upp till 148°C 

Inbyggd vakuumpump - Vakuumpumpen används för att effektivt dra ut all luft ur kammaren och ur förpackad eller porös last.  Gör att ångpenetreringen blir fullständig. Används också för torkning av last efter sterilisering. Långsam tryckförändring finns som tillägg för känsliga laster. 

Snabbkylning - Med Fedegaris snabbkylningsteknik kortas nedkylning av vätskelaster med upp till 85% jämfört med tiden som krävs för spontan avkylning av vätska i stängda eller öppna behållare. Värmeväxlare i rostfritt stål 316L och intern fläkt med magnetdrift i locket. 

Mottryck - Med mottryck får vi full styrning av trycket i kammaren och det kan hållas genom hela högtemperaturfasen. Möjliggör säker sterilisering av vätska i slutna behållare av olika typer, från blisterpaket till glas, utan risk för att förpackningen spricker på grund av internt tryck. 

Dekontamineringsalternativ - Neutralisera patogen last effektiv och säkert med Fedegaris avdödningscykler. Tekniker finns både för vätskelaster och för torra laster.

F0-sterilisering - Möjliggör full kontroll av steriliseringscykler med F0-parametern. 

Title CFR21 Part 11 - Autoklavens mjukvara inklusive resultatrapportering kan anpassas enligt denna standard för säker dokumentation från amerikanska FDA. Gör autoklaven lämpad för tillverkning inom Medtech och Biotech för internationell marknad. 

Produktblad FVA/A1-serien (pdf)

Med många fler funktioner! Begär offert nederst på sidan!

Ny mjukvara DCS Plus 20 

Fedegari FVS-serien autoklaver - små platseffektiva autoklaver för det mindre labbet

FVS-serien är tillförlitliga och effektiva små toppmatade autoklaver som passar bra för och sterilisering av vätska och kulturmedia i mindre mängder. Tillverkade med fokus på kvalitet och lång livslängd med kammare och lock i rostfritt stål 316L. 

FVS-serien från Fedegari finns i storlekar med utnyttjningsbar volym 30 eller 45 liter och är platseffektiva system som passar mindre steriliseringsbehov av framförallt vätska och kulturmedia. 

Värmare i botten av kammaren - Tillförlitligt system som fylls manuellt med vatten innan steriliseringsfasen startas. Behöver därför inte kopplas till varken vatten eller avlopp, tack vare inbyggd vattentank. Denna modell behöver endast kopplas till elektricitet, 230V, 1-fas. Fördelen med detta är att autoklaven blir mycket lätt att flytta runt, den har dessutom hjul i bakkant för detta ändamål. 

Inbyggd luftkompressor - FVS-modellerna har inbyggd kompressor som standard som används för att blåsa upp luckans packning och för att ge stödtryck efter sterilfas när vätskelaster kyls ner - detta minskar kraftigt risken för överkok. 

Luftkylningssystem - För kylning av vätskelaster med fläkt som blåser ett kraftigt luftflöde över kammaren. 

Torkvakuum -  Vakuum för torkning av fast gods efter sterilisering (när kammaren tömts på vatten). För att torka tomglas och solida instrument som steriliserats opackade. 

Enkelt kontrollsystem - Med upplösning 320*240 px för styrning av autoklavens parametrar. 

Produktblad FVS-serien (pdf)

Begär offert nederst på sidan!

Fedegari FVG-serien autoklaver - Mellanmodell, med full kammarstorlek och enklare funktionalitet

FVG-serien är tillförlitliga toppmatade autoklaver som passar bra för och sterilisering av vätska, förpackad last och kulturmedia. Tillverkade med fokus på kvalitet och lång livslängd med kammare och lock i rostfritt stål 316L.

FVG-serien från Fedegari finns i storlekar med utnyttjningsbar volym 50, 75 eller 140 liter och är platseffektiva system som passar enklare steriliseringsbehov av framförallt fast last, vätska och kulturmedia.  

Med inbyggd ånggenerator - Kan anslutas till ledning med renvatten eller extern tank. För all värmning av kammaren och steriliseringstemperatur från 105-140°C

Luftballastsystem - FVG-modellerna kan utrustas med ett system som säkerställer ett kontrollerat svagt övertryck i kammaren efter sterilfas för att säkerställa att allt eventuellt överkok av vätskor och media som steriliseras kan undvikas. 

Vakuumpump - Med vakuumpump så kan autoklaven driva ut all luft ur fast last, också korrekt förpackad, innan sterilfas och också torka den innan programmet avslutas. Inkluderar sterilfiltrering av all luft som kommer in i kammaren. 

Lyft - Den större modellen kan utrustas med en lyftkran för att lyfta i och ur tung last. 

Enkelt kontrollsystem - Med upplösning 320*240 px för styrning av autoklavens parametrar.  

Produktblad FVG-serien (pdf)

Begär offert nederst på sidan!

Få en kostnadsfri offert!

Fyll i formuläret nedan med era uppgifter och beskriv era behov i meddelandefältet så återkommer vi till er på önskad kontaktväg inom kort! 

Eller ring oss direkt på 0455-332770!

Fråga oss om ett Teams-möte för en grundlig presentation av modellerna!

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona  |  E-post: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2024 |  » Om cookies