Skräddarsydd industri & labbteknik

Från applikation till funktion

0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Hem / Produkter / Ugnar / Muffelugnar / Värmeskåp / Ugnar utan intern fläkt

Laboratorieugnar, Värmeskåp, Värmesterilisatorer 

Med naturlig luftkonvektion, utan fläkt 

Ugnar / Värmeskåp med varsam värmning 

Applikationsområden inkluderar värmesterilisering, torkning, uppvärmning, värmebehandling och långtids stabilitetstester inom läkemedels-, forsknings- och industrilaboratorier.

Värmesystemet består av värmare i botten placerade i en spalt under kammaren och är av så kallad luftmanteltyp, var luft kan stiga i spalter mellan kammarens innersida och isoleringen mot ytterchassit. Detta ger en varsam värmning som utnyttjar naturlig luftkonvektion, det vill säga att varm luft stiger för att den är läggare och på så sätt skapar en varsam och långsam luftcirkulation i kammaren.

Ugnarna styrs med PID-kontroll och val av temperaturer och tid görs enkelt via kontrollpanelen.

Som kravet är vid värmesterilisering så varnas användaren om temperaturen driver utanför steriliseringsområdet i fall av elfel eller liknande i förhållande till valda larmgränser.

Motståndskraftiga material

Hela kammaren är tillverkad i rostfritt stål eller anodoxiderad aluminium beroende på modell. Rostfritt stål har hög motståndskraft mot de flesta kemikalier och är lätt att göra rent kammaren då denna har släta ytor.

Alla modeller har isolering för att ge en jämnare värmespridning i kammaren utan påverkan utifrån samt för att sänka elförbrukningen.

Förutom den säkerhet som PID-systemet bistår med finns en oberoende säkerhetstermostat som tar över i fall av fel, systemet är garanterat skyddat mot alltför höga temperaturer av detta system (om säkerhetstermostaten är inställd rätt).

Runt luckan finns en tät isolerande packning vilket gör kammarens temperatur stabil även nära denna, detta sänker även energiförbrukningen.

Alla modeller har reglerbara ventilationshål för ånga och andra gaser som bildas vid höga temperaturer.

Vissa modeller kan utrustas med fönster i luckan.

Modeller finns med mjukvara till PC för övervakning och loggning av driftdata.

ON-serien från JeioTech, denna modell utrustad med fönster i luckan (option)

Ugnar utan intern fläkt

 

FN Economy värmeskåp / ugn utan fläkt 44 eller 120 liter (FN-E-serien)

Naturlig luftkonvektion (ingen fläkt). Temperatur från omgivande +5°C upp till +250°C. Med timer. 

FN-serien värmeskåp / Ugn 55 eller 120 liter utan fläkt (FN-serien)

FN-serien ugnar med luftmantlat värmesystem. Noggranna ugnar med temperaturinställning upp till +250°C med PID-regulering av temperaturen. 

FN-serien kan utrustas med avancerat kontrollsystem, se dokument: N-smart ovan. Modellerna FN 055N och FN 120N har detta utökade kontrollsystem.

ON-G-serien ugnar / värmeskåp utan fläkt (ON-G-Jeio)

Välj mellan 3 modeller, 52 , 91 eller 135 liter. Med naturlig luftkonvektion (ingen fläkt). Temperatur från omgivande +15°C upp till +250°C.

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona  |  E-post: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2024 |  » Om cookies