0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Hem / Produkter / Centrifuger / Enkla centrifuger

Mindre multifunktionscentrifuger och enkla modeller

Centrifuger för separering av blodprover och andra rutinuppdrag.

Multifunktionscentrifug som passar de flesta ändamål.

Flexibel bänkcentrifug med swing-out- eller vinkelrotor - Fleta 40
 • Enkel och tydlig knappsats.
 • Tydlig och snygg display med svart LCD.
 • Perfekt blodseparering med extra mjuk rotationsteknologi som minimerar vibrationer.
 • Välj mellan vinkel- eller swing-out-rotor.
 • Swing-out-rotor med sex korgar à 50 ml, adaptrar till de flesta rörstorlekar finns.
 • Ergonomisk och platssparande design.
 • 5 stegs accelerations- och decelerationsfaser möjliggör centrifugering av de mest känsliga prover.
 • Hastighet och tid kan ändras under körning
 • Snabb acceleration och deceleration: 0 rpm till 4000 rpm och 4000 rpm till 0 rpm tar 20 sekunder.
 • 400 W AC induktionsmotor.
 • Dimensioner: 448,5*531*286 mm, vikt 18 kg.
Bänkcentrifug med swing-out-rotor - NF 400

Det smidiga valet för det enkla labbet

Med (NF 400R) eller utan kyla (NF 400)

NF 400 & NF400R är bänkcentrifuger som är designade för de krav som kommer med daglig rutincentrifugering. Prestandan och kapaciteten är ideal för separation av blodprover, sedimentation av urinpartiklar och andra rutincentrifugeringar i små och medelstora laboratorier.

NF 400 är en ventilerad modell där temperaturökningen begränsas med ventilation genom locket.

Med NF 400R är utrustad med kylaggregat och går det att reglera temperatur mellan -9°C till +40°C. Denna temperaturkontroll är ideal för centrifugering av temperaturkänsliga prover eller prover som kräver en konstant temperatur.

Bred linje av swing-out- och vinkelrotorer för rör och mikrotitrerplattor.
Kapacitetsexempel: 16 st. Ø13 mm rör.

Liten bänkcentrifug med vinkelrotor - NF 200

Exakta och pålitliga centrifugeringar

NF 200 är en bänkcentrifug som är utmärkt för separering av blodprover, sedimentering av urinpartiklar och andra rutinapplikationer i laboratorier. Maskin, lock och kammare är tillverkat i elektrostatiskt pulverlackerat stål vilket gör att centrifugen är mycket resistant mot både externt och internt slitage. 

Vinkelrotor med maxkapacitet 12*15 ml
Adaptrar för Ø13 mm rör och mikroliterrör.
Max 2 822 xg, 5 000 rpm.

NF 200 Bänkcentrifug med vinkelrotor (NF 200 )

NF 200 är en bänkcentrifug som är utmärkt för separering av blodprover, sedimentering av urinpartiklar och andra rutinapplikationer i laboratorier.

Maskin, lock och kammare är tillverkat i elektrostatiskt pulverlackerat stål vilket gör att centrifugen är mycket resistent mot både externt och internt slitage. Med det inställningsbara mikroprocessorstyrda kontrollsystemet blir centrifugeringen mycket exakt och pålitlig.

Centrifugeringstiden och hastigheten kontrolleras av ett tillförlitligt och exakt mikroprocessorstyrt kontrollsystem. Inställning av hastighet och tid är mycket enkel och det finns två tydliga displayer för detta, den relativa centrifugalkraften (RCF) kan också visas på hastighetsdisplayen.

Lägsta möjliga ökning av temperatur i kammaren uppnås med konstant ventilation genom luftkanalerna i locket. Locket är låst och kan inte öppnas då rotorn roterar, och motsvarande kan inte en centrifugering startas om locket är öppet.

Den tysta och borstlösa induktionsmotorn ger NF 200 mycket hög prestanda och motorn accelererar rotorn till inställd tid på mycket kort tid. För små centrifugeringspulser finns en pulsknapp. Motorn har dessutom ett säkerhetssystem mot överhettning.

NF 200 levereras med vinkelrotor i polypropylen som har en kapacitet för 12*15 ml rör.

Adaptrar finns för följande rörstorlekar: 1,5/2 ml - G 03 012 5 ml - G 03 014 7 ml - G 03 015

Se Insatser/Adaptrar i menyn till vänster

NF 400 Bänkcentrifug, enkel modell med eller utan kyla (NF 400 / 400R)

NF 400 Mellankapacitets bänkcentrifuger är utvecklade för rutinmässiga centrifugeringsuppdrag på de flesta laboratorier. De har mycket god centrifugeringskapacitet för separation av blodprover, urinpartikelsedimentering och andra liknande applikationer.

NF 400 är en ventilerad modell utan kylaggregat, luft strömmar genom luftkanaler i locket vilket ventilerar kammaren och gör att temperaturökningen minimeras.

Centrifugeringsparametrarna hastighet och tid ställs in i det mycket exakta mikroprocessorstyrda kontrollsystemet. Hastighet och tid visas tydligt, även temperatur och RCF kan visas.

Det elektroniska obalanssystemet upptäcker om systemet är fellastat och stoppar systemet vid obalans.

Kammaren är tillverkad i rostfritt stål för enklaste möjliga rengöring och största motståndskraft. Chassi och lock är i polyesterpulverlackerat stål. Lucklåssystemet bygger på att locket inte går att öppna om rotorn roterar samt att rotorn inte går att starta om locket inte är stängt, i detta fall visas meddelandet: ”open” i displayen.

Rotorn drivs av en kraftfull borstlös induktionsmotor av mycket hög kvalitet som inte behöver förebyggande underhåll även efter många års hårt bruk. Motorn har ett inbyggt system mot överhettning.

NF 400 levereras utan rotor. Se fliken Rotorer i menyn till vänster för rotoralternativ, om flera olika rotorer ska användas rekommenderas det att en avdragare för rotorbyte läggs till, den finns under Tillbehör centrifuger till vänster.

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona
Fax: +46 455 332 671, Mail: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2018 |  » Om cookies