0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Hem / Produkter / Autoklavering & Sterilisering

Autoklavering och Sterilisering

Bänkautoklaver

Mindre bänkautoklaver i B-klass enligt EN 13060 med vakuumsystem och större bänkmodeller upp till 185 liter enligt EN285.

B-klass autoklaver, ”Best”-klass, den rekommenderade klassen för läkarmottagningar, tandläkare och tatuerare. Driver först ut nästan all luft ur lasten med ett tredubbelt förvakuum varpå ångtryck läggs på antingen i 121°C eller 134°C. Anpassad för förpackad last där steriliseringsförhållanden ska nå in på djupet, exempelvis nålar och slangar men även utensilier och textil går att sterilisera. Vi validerar systemen enligt gällande riktlinjer.

Större bänkautoklavsystem, Helt modulära system som kan anpassas till just din applikation oavsett om den är vanlig medicinsk sterilisering enligt EN285, sterilisering av vätska med eller utan mottryck eller avdödning av patogen last, bland annat. Se Fedegaris FOB-serie under denna kategori. 

S-klass autoklaver och oklassade enkla autoklaver, Vi erbjuder också enklare mindre autoklaver i S-klass ("Special" enligt EN 13060) som kan sterilisera enkelförpackade instrument och oförpackad last, samt helt enkla och oklassade bänkautoklaver som endast arbetar med tryck.

För mer information, klicka här!

Toppmatade autoklavsystem

För sterilisering av vätska och kulturmedia, alternativt förpackad last med vakuum.

Autoklaver anpassade för effektiv sterilisering av mindre batcher med vätska eller kulturmedia.

Vertikala autoklaver anpassade för mikrobiologi- och analyslaboratorier, för biologifakulteter på universitet, forskningsinstitut, miljö- och veterinärvetenskap, materialforskning samt kvalitetskontroll inom läkemedels-, livsmedels- och kemiindustrin.

Storlekar från 35 till 145 liter.

För mer information, klicka här!

Blockautoklaver – Horisontella autoklavsystem

För de stora steriliseringsbehoven.

Modeller med enkel lucka eller i genomräckningsutförande med ilastning på en sida och urlastning på motstående sida. Byggkvalitet och teknik i toppklass från Fedegari säkerställer felfri drift och lång livslängd. Flexibla system som möter de allra flesta behov.

Storlekar från 260 upp till 830 liter.

Anpassade för mikrobiologi- och analyslaboratorier, för sterilcentraler inom vården, för biologifakulteter på universitet, forskningsinstitut, miljö- och veterinärvetenskap, materialforskning samt kvalitetskontroll inom läkemedels-, livsmedels- och kemiindustrin.

För mer information, klicka här!

Stora steriliserings & diskningslösningar med GMP

Vi erbjuder stora sterilisationssystem för industri och sterilcentraler med GMP-klassning, detta omfattar autoklavsystem upp till 6 800 liter, sterilisatorer med superupphettat vatten upp till 14 800 liter, autoklavsystem med mottryck och luftblandning  upp till 14 800 liter, stora sterilisatorer med torr värme, stora diskdesinfektorer, dekontamineringsenheter och isolatorer. 

Läs mer direkt på Fedegaris hemsida: https://www.fedegari.com/en/industrial-solutions/

Förseglings-apparater för sterilpåsar

Instrument och utrustning som ska steriliseras bör förpackas i sterilpåsar i plast/papper så att de håller sig sterila även efter att de tagits ut autoklaven. Dessa påsar försluts med hjälp av en värmeförsegling som klistrar ihop pappret med plasten och som ger en helt tät förslutning.

För mer information, klicka här!

Sterilisering med torr värme

Det går också att sterilisera med torr värme, dock så har mikroorganismer en högre resistans mot torr värme jämfört med fuktig värme (autoklavering). Detta innebär att hetluftssterilisering ska utföras vid temperaturer från 160°C och högre. Normalt rekommenderas 160°C i 2 timmar eller 180°C i 30 minuter. På grund av den höga temperaturen är andelen last som kan steriliseras begränsad till framförallt metall och glasinstrument, eventuellt förpackat i speciellt förpackningsmaterial, samt vissa oljor och pulver.

Klicka här för att gå till vår serie varmluftssterilisatorer/ugnar utan fläktcirkulation.

Klicka här för att gå till våra varmluftssterilisatorer/ugnar med intern luftcirkulation med fläkt.

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona
E-post: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2020 |  » Om cookies