Skräddarsydd industri & labbteknik

Från applikation till funktion

0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Hem / Produkter / Skyddsventilation / Renluftsteknik / LAF

Skyddsventilation, Renluftsteknik och LAF

Milmedtek har flertalet lösningar för skyddsventilation och säkerhetsteknik rörande luftflöden. Säkerhetsbänkar för arbete med farliga substanser, renluftsbänkar för arbete i partikelfri miljö, dragskåp och draghuvar för evakuering eller filtrering av specifika gaser. Se vårt fulla utbud här på sidan med tillhörande underkategorier.

Säkerhetsbänk klass II

Säkerhetsbänkar med HEPA-filter klass H14 för skydd av både operatör och produkt. 

BioWizard-serien från finska Kojair

Luft sugs in genom arbetsöppningen och ned runt bänkytan och därefter upp till ett filter innan den genom ett laminärt luftflöde blåses ned vertikalt mot arbetsytan ovanifrån. Säkerhetsbänken ger därför både personskydd och produktskydd. All luft som lämnar en klass II mikrobiologisk säkerhetsbänk HEPA-filtreras innan den släpps ut från systemet. Normalt kopplas även utloppsluften till utgående ventilation som extra säkerhet.  

Kojairs Biowizard mikrobiologiska säkerhetsbänkar ger en mycket bekväm och säker arbetsmiljö för den som arbetar vid bänken, samtidigt som den ger ett utmärkt skydd för de biologiska prover eller material som hanteras i bänken och miljön där utanför. Dessutom är Biowizard-serien säkerhetsbänkar de tystaste på marknaden med ljudnivå vid drift ner till 37 dB(A) för nya Biowizard Platinum 130 MF!

För att gå till denna produktgrupp, klicka här!

Säkerhetsbänk klass I 

Säkerhetsbänkar för en säker miljö för användare då riskmaterial hanteras.

KC-1 serien från finska Kojair

Arbetsspalten på systemets framsida gör att hela bänkens insida är lättåtkomlig och bekväm att arbeta vid samtidigt som den är utformad så att ingen luft kommer ut ur bänken. Klass I innebär en ventilerad mikrobiologisk säkerhetsbänk med arbetsöppning. 

Luft sugs in genom denna arbetsöppning och filtreras genom ett H14 HEPA-filter innan luften lämnar säkerhetsbänken. Ingen intern cirkulation. 

För att gå till denna produktgrupp, klicka här!

Säkerhetsbänk klass III

Mikrobiologiska säkerhetsbänkar ger extremt säker arbetsmiljö även då potent farliga biologiska prover hanteras.

BioWizard3 Säkerhetsbänk från finska Kojair

Säkerhetsbänkens konstruktion är förseglad och lufttät. Allt arbete utförs via handskar med åtkomst utifrån. All luft som både kommer in och släpps ut ur kammaren filtreras ytterst noga så att inga partiklar lämnar säkerhetsbänken.

För att gå till denna produktgrupp, klicka här!

Dragskåp och Draghuvar

Dragskåp och draghuvar för att skydda anställda från exponering för material och gaser som är farliga för deras hälsa.

Dragskåp och draghuvar serien från finska Kojair

Kojairs dragskåp är utformade för laboratoriebruk i industri, sjukhus, skolor etc. De skyddar anställda från exponering för material och gaser som är farliga för deras hälsa. Dragskåpen ansluts mot egen ventilationskanal med mekaniskt utsug. 

Kojairs dragskåp är tillverkade i rostfritt stål AISI 304, syrafast stål AISI 316 eller pulverlackerat stål. Ytorna  är korrosionssäkra och lätta att hålla rena. Den främre skjutdörren är tillverkad av laminerat glas. Skjutluckan är utrustad med en motvikt som håller den i önskat läge.

För att gå till denna produktgrupp, klicka här!

LAF Sterilbänkar 

Sterilbänkar för en partikelfri miljö där provet eller produkten hanteras och luften blåses laminärt ner över provet eller produkten och därefter ut mot operatören..

Sterilbänkar serien från finska Kojair

Notera att inga farliga substanser får hanteras i de här bänkarna då luften blåses ut på användaren.

Dessa bänkar lämpar sig för bruk med ofarliga biologiska prover och produkter finmekanik, elektronik och optik där det är vitalt att inga partiklar hamnar i produkten.

För att gå till denna produktgrupp, klicka här!

Renluftstak / LAF tak

Renluftstak för större lösningar för mycket ren arbetsmiljö i laminärt luftflöde med HEPA-filtrerad luft.

Renluftstak från finska Kojair

Vi erbjuder följande större lösningar från Kojair för en säker arbetsplats: 

  • Renluftstak - Större filterenheter med olika typer av sidoväggar eller draperier som ger ett stabilt och säkert renluftsflöde ner över en yta. Lämpligt vid tillverkning av produkter som kräver hög renlighet och som inte får plats i en vanlig renluftsbänk. 
  • Operationssalstak med laminärt renluftsflöde över operationsbordet skapar en säker och partikelfri miljö att utföra avancerade och patientsäkra operationer i. 
  • Pulverenheter - Syddar både operatör och produkt, funktion likt en mikrobiologisk säkerhetsbänk klass II fast i rumsstorlek. Bland annat för hantering och vägning av råmaterial samt provtagning. 
  • Skräddarsydda renluftslösningar för unika applikationer.

För att gå till denna produktgrupp, klicka här!

Pulverskåp

Pulverskåp med dubbel HEPA filter som håller kvar partiklar på upp till 0.3 mikron.

Pulverskåp serien från spanska Cruma

Crumas pulverskåp är utformade för analyslaboratorier, förskningslaboratorier, kvalitetskontrollaboratorier, kliniska laboratorier, etc.

För att säkerställa att operatören är skyddad under exakta pulvervägningsoperationer har Cruma designat ett nytt skåp utrustat med ett dubbelt HEPA-filter som håller kvar på upp till 0.3 mikron. Skåpet finns i två olika storlekar och är utrustat med ett H14- huvudfilter och ett H14-säkerhetsfilter vid tömningsstället. Alternativt kan den inkludera ett aktivt kolfilter vid samma punkt.

https://cruma.es/en/powder-weighing-cabinets/

Kemikalieskåp

Kanaliserad kemikalieskåp tillverkad enligt UNE EN ISO 14175 standard

Cruma H+ Kanaliserad Kemikalieskåp från spanska Cruma

Den nya Cruma H+ utsugshuven, tillverkad enligt UNE EN ISO 14175 standarden, är speciellr framtagen och designad för att arbeta med syror. Skåpet är anslutet laboratorieutrustnings systemet, vilket skapar en trycklös arbetsmiljö som skyddar operatören från alla typer av föroreningar som hanteras inuti. Det finns även möjlighet att skaffa en fläkt av polypropen.

Skåpet är helt tillverkat av polypropen (metallfritt), ett material med utmärkt kemiskt beständighet mot starka syror. Både sidorna och giljotingdörren är gjorda av transparent polykarbonat med ett skyddande ark mot syrastänk. Luftflödet är manuellt ställbart med hjälp av en ventil och anpassar därmed luftflödet till de olika utsugssystem som laboratoriet har. 

https://cruma.es/en/h-plus-ducted-chemical-fume-hood/

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona  |  E-post: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2024 |  » Om cookies