Skräddarsydd industri & labbteknik

Från applikation till funktion

0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

BioWizard Mikrobiologiska säkerhetsbänkar Klass II 

Världsledande teknik från finska Kojair.

Klass II mikrobiologiska säkerhetsbänkar ger skydd för både de prover eller den produkt som hanteras i bänken och operatören. 

Luft sugs in genom arbetsöppningen och ned runt bänkytan och därefter upp till ett filter innan den genom ett laminärt luftflöde blåses ned vertikalt mot arbetsytan ovanifrån. Säkerhetsbänken ger därför både personskydd och produktskydd. All luft som lämnar en klass II mikrobiologisk säkerhetsbänk HEPA-filtreras innan den släpps ut från systemet. Normalt kopplas även utloppsluften till utgående ventilation som extra säkerhet. 

Kojairs Biowizard mikrobiologiska säkerhetsbänkar ger en mycket bekväm och säker arbetsmiljö för den som arbetar vid bänken, samtidigt som den ger ett utmärkt skydd för de biologiska prover eller material som hanteras i bänken och miljön där utanför. Dessutom är Biowizard-serien säkerhetsbänkar de tystaste på marknaden med ljudnivå vid drift ner till 37 dB(A) för nya Biowizard Platinum!

Säkerhetsbänkar klass II

 

Biowizard Platinum Line - Dual Exhaust Filter (PL-DEF-series)

Dubbla utloppsfilter – säkerhet i kvadrat. “DEF” i Kojair klass II laminär flödesbänk Platinum DEF står för ‘dubbelt avgassfilter (dual exhaust filter). Vilket innebär att Kojair Platinum DEF har två HEPA H14 utloppsfilter. Luft som blåses ut från bänken, på dess ovansida, dubbelfiltreras över ett HEPA H14-filter. Dagarna med att ha en ytterligare filterlåda ovanpå skåpet som gav extra höjd till skåpet är över, denna bänk filtrerar 99.995% * 99.995% vilket ger en filtreringsgrad på 99,999975%. Detta extra HEPA H14-filter är smidigt integrerat i skåpet vilket ger många fördelar!

Biowizard Platinum Line -Multi Fan - Världens tystaste säkerhetsbänk: från 37 dB(A) (PL-MF-series)

Kojairs mikrobiologiska säkerhetsbänk klass II Platinum Multi Fan är den tystaste modellserien i vår Platinum-linje. Detta är en bänk full med innovativa funktioner och som är anpassad för att ge största möjliga ergonomi och säkerhet – samtidigt som den har extremt låg ljudnivå.

Biowizard Silver Line Blue Series (SLBS-series)

Kojair sätter alltid säkerheten först, vi tar aldrig risker genom låga luftflöden. Alla lufthastigheter och flöden i säkerhetsbänkarna har nivåer som innebär säkerhet för operatör, omgivning, produkt och funktion. (Normal inloppshastighet 0,4 m/s). Låg ljudnivå <52 dBA. Laminärt luftflöde (+/- 5%) över hela arbetsytan säkerställer säker funktion. Effektiv belysning (upp till 3500 lux) ger tillsammans med rätt placering en skuggfri belysning över hela arbetsytan.

Kojair Custom models - Kundanpassade lösningar (Kojair custom)

Med Kojair så har vi möjlighet att ta fram helt kundanpassade lösningar efter unika behov och krav. Oavsett om det gäller blyskärmning för radioaktivitet, extra stora bänkar som ska rymma specialutrustning eller andra önskemål. Kontakta oss med era behov och vi tar fram en lösning och ritningar i samförstånd med er!

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona  |  E-post: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2024 |  » Om cookies