Skräddarsydd industri & labbteknik

Från applikation till funktion

0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Tekniken bakom UV222™

Efter mer än ett sekel är nästa generation av UV-C-ljusdesinfektion äntligen här

Decennier med UV-ljusdesinfektion

UV-ljus har använts i över ett sekel för att desinficera miljöer genom att ta bort virus och bakterier. Men det mesta UV-ljuset är också skadligt för mänsklig vävnad, vilket innebär att människor inte kan vara närvarande i rummet när ljuset är på.

Samtidigt är traditionella desinfektionslampor, kända som excimerlampor, stora, skrymmande instrument som bara passar för ett labb.

Detta har dock förändrats med UV222.

Konsten att stoppa alla oönskade och farliga våglängder

UV Medicos Far UV-C-lampa består av ett rör fyllt med en gas som kallas kryptonklorid. Denna gas har den unika egenskapen att avge UV-C-ljus vid 222 nm när en urladdning appliceras på den. När lampan tänds skapar elektricitet en urladdning som exciterar gasen och efter en kort tidsperiod avges UV-C-ljus vid 222 nm.

En Far UV-C-lampa utan filter avger ljus i ett smalt band runt en topp med våglängd 222 nm, men släpper också ut sekundära emissioner med våglängder runt 235 nm och 250 nm. Dessa extra våglängder är kända som sidoband eller sidoemissioner. Dessa våglängder är skadliga för människor, men det unika och patenterade säkerhetsfiltret i UV222 blockerar dem innan de släpps ut i den omgivande miljön.

Säkerhetsfiltertekniken i lampan från UV Medico är ett tunt filter som bara släpper igenom ljus på runt 222 nm och blockerar all annan oönskad strålning. Det fungerar ungefär på samma sätt som solglasögon med UV-skydd, det blockerar UV-strålningen från att passera igenom och komma in i miljön, vilket gör ljuset från UV222 säkert.

Ofarligt för människor, skadligt för patogener

UV-C-ljus vid 222 nm är mycket effektivt mot virus såsom SARS-CoV-2 eftersom proteinerna som utgör detta virus har ett absorptionsspektrum med en topp runt 220-230 nm.

Detta innebär att virus kraftigt absorberar ljus vid
våglängden 222 nm, som omvandlas till värme som inaktiverar viruset, inklusive dess förmåga att infektera och sprida sjukdomar.

Medan detta händer förblir ljuset ofarligt för mänsklig hud och ögon. Anledningen är att det översta lagret av den mänskliga huden består av döda celler, mestadels gjorda av proteiner – och detsamma kan sägas om det översta lagret av ögat.

Dessa proteiner absorberar ljuset vid 222 nm innan det kan penetrera det översta lagret och orsaka skada på den levande vävnaden under.

Teknik för en säkrare och hälsosammare framtid

All denna teknik är samlad i en liten, kompakt och underhållsfri Far UV-C-lampa med en livslängd på +5 000 timmar. När den slås på i intervaller förlängs denna livslängd och lampan kan användas i flera år. Lampan kan också bytas ut av servicetekniker när dess livslängd är uppnådd.

Det är därför Far UV-C-ljus är den nya generationen av desinficeringssystem för utrymmen med människor närvarande. Effektiv, säker och prisvärd, med en prestanda som är jämförbar med 35 kompletta luftbyten per timme.

Redo för framtidens desinfektion?

Skapa säkra och hälsosamma miljöer med UV222™ 

Kontakta oss för mer information!

Begär offert på UV222 här:

 

UV222™ - För innfällning i kontorstaksplattor (UV222-ceiling)

Bekämpa spridningen av smittsamma sjukdomar med UV-ljus som är säkert för människor och djur med UV222.

Denna modell fälls på ett diskret sätt in i befintliga takplattor 

Denna modell med går att få med antingen 60 eller 100 graders utstrålning beroende på takhöjd och förhållanden till den yta eller område som ska säkras.

UV222™ - För inomhusanvändning med 100 graders ljusfält (UV222-100)

Bekämpa spridningen av smittsamma sjukdomar med UV-ljus som är säkert för människor och djur med UV222.

Denna modell med 100 graders utstrålning passar för applikationer där lampan placeras lite närmare den yta eller område som ska säkras.

UV222™ - För inomhusanvändning med 60 graders ljusfält (UV222-60)

Bekämpa spridningen av smittsamma sjukdomar med UV-ljus som är säkert för människor och djur med UV222.

Denna modell med 60 graders utstrålning passar för applikationer där lampan placeras lite längre bort från den yta eller område som ska säkras. 

UV222™ - Säker desinfektion för ambulanser och hissar (UV222-ambulans/hiss)

Bekämpa spridningen av smittsamma sjukdomar med UV-ljus som är säkert för människor och djur med UV222.

Denna modell är speciellt framtagen för installation i ambulanser, transportfordon, hissar och andra trånga utrymmen där det kan finnas en potentiell smittorisk. Patienttransporter av Covid-patienter är ett tydligt exempel, men också hissar på köpcentrum och sjukhus där mycket folk är i rörelse och där luften blir relativt stillastående och full med mikrober från utandningsluft.  

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona  |  E-post: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2023 |  » Om cookies