Skräddarsydd industri & labbteknik

Från applikation till funktion

0 produkter / 0,00kr

Till varukorgen-ikon

0

Säker filterteknologi

Banbrytande teknologi från UV Medico skapar den säkraste Far UV-C-lampan på marknaden.

Slutet på sidoutsläppen

Far UV-C-ljus med en våglängd på 222 nanometer är ett nästan perfekt verktyg för desinfektion men tills nyligen kvarstod dock ett betydande säkerhetsproblem.

Den desinficerande potentialen hos Far UV-C-ljus har erkänts i åratal, men forskare och företag inom steriliseringsindustrin har fortsatt att kämpa med ett särskilt säkerhetsproblem: även när en Far UV-C-lampa är designad för att avge Far UV-C-ljus på endast 222 nanometer (nm), är naturen hos UV-C-ljus att lampan oundvikligen kommer att avge små mängder sekundära emissioner även i andra våglängder.

Dessa sekundära emissioner i andra våglängder än 222 nm kan potentiellt vara skadliga för mänsklig vävnad och ögon.

Men med den patenterade säkerhetsfilterteknologin kan vi nu eliminera det säkerhetsproblemet, vilket gör UV222™ till ett stort genombrott på marknaden.

Hur filtret fungerar

Dess unika säkerhetsfilterteknologi, Care222® från Ushio Inc., gör UV222™ säkrare än någon annan desinfektionslampa på marknaden.

Säkerhetsfiltertekniken i lampan från UV Medico är ett tunt filter som bara släpper igenom ljus på runt 222 nm och blockerar all annan oönskad strålning.

Det fungerar ungefär på samma sätt som solglasögon med UV-skydd, blockerar UV-strålningen från att passera igenom och komma in i miljön, helt eliminerar farliga längre våglängder och gör ljuset från lampan säkert.

Första icke-skadliga Far UV-C-ljuset

Far UV-C-lampan UV222™ från UV Medico är den första ofarliga UV-lampan

UV222 avger en typ av UV-C-ljus som, när det appliceras i rätt doser och i kombination med den patenterade säkerhetsfilterteknologin, är ofarligt för människor.

▸ Ingen penetration av mänsklig hud
Flera oberoende forskningsprojekt har visat att Far UV-C-ljus vid 222 nm, när det sänds ut i rätt doser, kan inaktivera patogener samtidigt som det förblir oförmöget att penetrera det yttre lagret av däggdjurshud eller det yttre tårskiktet i ögat.

▸ Inga skadliga doser
UV222 avger Far UV-C-ljus vid en våglängd på 222 nm i ofarliga doser. Lampan är i full överensstämmelse med svenska, europeiska och globala strålskyddsriktlinjer.

UV222 är därför en nyckelkomponent för att förhindra att infektionssjukdomar påverkar individer, organisationer och företag och stör samhället som helhet.

Allt detta uppnås med:
  •      Ingen risk för skada på mänsklig vävnad.
  •      Ingen risk för skada på mänskliga ögon.
  •      Ingen risk för farliga våglängder tack vare den patenterade säkerhetsfiltertekniken (Care222).
  •      Ingen risk för skadliga Far UV-C höga doser – lampan styrs av UV Medicos intelligenta mjukvara och konfigureras av en certifierad installatör.

Redo för framtidens desinfektion?

Skapa säkra och hälsosamma miljöer med UV222™  

Kontakta oss för mer information!

Begär offert på UV222 här:

 

UV222™ - För innfällning i kontorstaksplattor (UV222-ceiling)

Bekämpa spridningen av smittsamma sjukdomar med UV-ljus som är säkert för människor och djur med UV222.

Denna modell fälls på ett diskret sätt in i befintliga takplattor 

Denna modell med går att få med antingen 60 eller 100 graders utstrålning beroende på takhöjd och förhållanden till den yta eller område som ska säkras.

UV222™ - För inomhusanvändning med 100 graders ljusfält (UV222-100)

Bekämpa spridningen av smittsamma sjukdomar med UV-ljus som är säkert för människor och djur med UV222.

Denna modell med 100 graders utstrålning passar för applikationer där lampan placeras lite närmare den yta eller område som ska säkras.

UV222™ - För inomhusanvändning med 60 graders ljusfält (UV222-60)

Bekämpa spridningen av smittsamma sjukdomar med UV-ljus som är säkert för människor och djur med UV222.

Denna modell med 60 graders utstrålning passar för applikationer där lampan placeras lite längre bort från den yta eller område som ska säkras. 

UV222™ - Säker desinfektion för ambulanser och hissar (UV222-ambulans/hiss)

Bekämpa spridningen av smittsamma sjukdomar med UV-ljus som är säkert för människor och djur med UV222.

Denna modell är speciellt framtagen för installation i ambulanser, transportfordon, hissar och andra trånga utrymmen där det kan finnas en potentiell smittorisk. Patienttransporter av Covid-patienter är ett tydligt exempel, men också hissar på köpcentrum och sjukhus där mycket folk är i rörelse och där luften blir relativt stillastående och full med mikrober från utandningsluft.  

Kontakta oss / Information

MILMEDTEK AB  |  Tennvägen 1, 371 50 Karlskrona  |  E-post: mail@milmedtek.se

Telefon: +46 455 332 770

Milmedtek hanterar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning GDPR, se vår integritetspolicy här: Integritetspolicy

© Milmedtek AB  2023 |  » Om cookies